VR (virtual reality) uitproberen?

Leren met behulp van virtual reality? Dat idee prikkelt vast uw nieuwsgierigheid. Maar misschien weet u niet hoe u zich dat concreet moet voorstellen. Daarom selecteerden wij een lijst van leerrijke VR-apps die u snel en gemakkelijk uitprobeert.

Bent u al overtuigd van de mogelijkheden van virtual reality in het opleidingslokaal? Lees dan hoe u eraan begint.

VR-apps voor een kartonnen VR-brilletje

Om ten volle te genieten van VR, hebt u geavanceerde hardware nodig – en die is prijzig. Toch komt u voor een eerste indruk al een eind met uw smartphone en een kartonnen VR-brilletje zoals de Google Cardboard. Zelfs voor dat budgetvriendelijke systeem bestaan er uitstekende VR-apps in het opleidingslokaal:

  • Staat u voor een belangrijke presentatie, salespitch of sollicitatie? Of wilt u uw netwerkvaardigheden bijschaven? Dan schiet VirtualSpeech u te hulp. Download de app, laad uw eigen presentatie op, kies de omgeving en oefen. Zonder stress maar mét uitgekiende leermomenten om uw presentatievaardigheden te optimaliseren. Zodat u liters zelfvertrouwen tankt voor het echte werk.
  • De grootste kracht van VR is dat het mensen een meeslepende ervaring biedt. En op dat vlak kennen wij geen straffer voorbeeld dan de NASA Mars Cardboard Experience. Download de app via Google Play of iTunes en beleef aan den lijve hoe het zou zijn om deel te nemen aan de eerste bemande vlucht naar Mars. Wandel over de rode planeet en reken af met uitdagingen die ook de echte astronauten vanaf 2030 zullen voorgeschoteld krijgen.

Nog voorbeelden? Check de top twintig van Android-apps of de top tien van iOS-apps voor Google Cardboard.

Apps voor geavanceerde VR-toestellen

Kunt u een HTC Vive, Oculus Rift of Samsung Gear VR op de kop tikken? Dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor u open. Ervaar hoe het is om in het jaar 2050 een job als keukenchef, kantoormedewerker of winkelbediende aan te leren met Job Simulator.

Met deze app ervaart u meteen hoe VR u helpt om bepaalde skills aan te leren. En hoe u dankzij VR vertoeft in een veilige omgeving waarin u leert van uw fouten. Kortom: u krijgt een heldere blik op de echte meerwaarde van VR.

Bekijk ook andere topapplicaties voor de drie platformen, HTC Vive en Oculus Rift. En volg deze nieuwsbronnen om volledig bij te blijven met de evoluties op het vlak van VR:

Spotte u zelf al interessante VR-applicaties? Laat het ons en uw collega’s hieronder bij de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts