Alternatieve opleidingen

Leren – dat doe je in de klas. Toch? Nochtans bieden alternatieve opleidingen heel wat voordelen. Want klassikaal ‘zitten en luisteren’ gaat niet al uw collega’s even goed af. En vraagt meteen een grote hap uit ieders agenda. E-learning, coaching of onlineopzoekwerk biedt dan een uitweg. En waarom zou u al die leervormen niet combineren?

Alternatieve opleidingen: boeiend, flexibel én budgetvriendelijk

Klassikaal onderwijs bewijst zijn nut al duizenden jaren. En blijft ook vandaag de populairste leervorm. Terecht. Want onderzoek bewijst: de vertrouwde les is een efficiënte manier om kennis te delen. Toch zijn er goede redenen om eens een nieuwe opleidingsvorm te proberen:

  • Niet iedereen leert op dezelfde manier – of in hetzelfde tempo. Sommigen hebben baat bij praktische oefeningen, voorbeeldfilmpjes of een-op-eengesprekken.
  • Niet-klassikale opleidingen zijn niet gebonden aan tijd en ruimte. Leren kan dus altijd en overal … Ideaal voor collega’s die het ‘druk druk druk’ hebben.
  • Alternatieve leervormen zijn vaak goedkoper dan klassieke lessen. Zo haalt u echt alles uit uw opleidingsbudget!

Welke alternatieve opleiding kiest u?

Kies uw leervorm op basis van uw mogelijkheden én het doel dat u wilt bereiken. Wilt u het kennisniveau van één of twee medewerkers verhogen? Ga dan voor individuele leervormen zoals e-learning of podcasts. Wilt u de hele groep iets bijbrengen? Bedenk dan dat ‘leren in groep’ niet hetzelfde is als ‘leren in de klas’. Nodig bijvoorbeeld eens ’s middags een spreker uit voor een lunch & learn.

Met deze handige infographic ziet u in één oogopslag alle mogelijkheden.

Alternatieve opleidingen: varieer en leer meer!

Verandering van spijs doet eten. Schotel uw collega’s daarom regelmatig een andere leervorm voor. Stuur hen zeker af en toe naar het klaslokaal. Maar laat hen ook kijken naar een ‘how to’-filmpje op YouTube. Of vraag hen om zelf iets op te zoeken op wikiHow. Zo blijven ze geboeid en leren ze sneller en méér.

Klaar om zelf uw educatieve cocktail te mixen? Wij hebben alle ingrediënten in voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts