Twee next-gen leerplatformen die misschien wel de LMS-toekomst worden

LMS’en zijn performant, dat wel. Maar kunnen ze nog mee in tijden van snelle, mobiele en moderne interfaces? Van data-driven learning? Van veeleisende cursisten, die dezelfde gebruikservaring verwachten als die van hun iPhone, YouTube en andere Instagrams?

Cue de zogenaamde next-generation leerplatformen. Die zetten de gebruiker – en zijn ervaring – centraal en zijn gefocust op data. We stellen er jou enkele voor en bespreken de voor- en nadelen.

Twee nieuwe platformen

De markt aan next-gen-platformen is niet zo groot als die van de traditionele LMS’en. Toch kunnen deze al een meerwaarde bieden voor je leerbeleid:

1. Degreed

Dit was de pionier. Hun sterkte ligt in de integratiemogelijkheden met bestaande contentproviders, waardoor je als eindgebruiker zelf je eigen leeromgeving kan maken. Als individu is Degreed gratis, om het als onderneming in te zetten kost het je wel een aardige duit.

2. Axonify

Axonify is aan een sterke opmars bezig. Hun insteek is microlearning. Axonify wilt een modern antwoord bieden op de traditionele spelers, met een andere en vernieuwende aanpak.

Let wel, dit zijn niet de enige spelers. Ook Fuse en EdConnect zijn twee platformen die jouw aandacht meer dan waard zijn.

Wat maakt deze leerplatformen nieuw en anders?

User-centricity: modern, spontaan en persoonlijk

Customer- of user-centricity? Eenvoudig gezegd: zet de eindgebruiker centraal. Dat is een sleutelstrategie voor succesvolle bedrijven. Ook next-gen-leerplatformen springen op die kar. Ze stellen de ‘lerende’ centraal en werken het platform uit vanuit het perspectief van de eindgebruikersperspectief. Met de focus op de user experience (UX) en de user interface (UI).

Waarom is dat nodig?

Omdat leren altijd en overal gebeurt. Niet enkel just-in-case, maar ook just-in-time. Omdat mensen de service, het comfort en de snelheid van Google en YouTube als norm beschouwen. Een leerplatform moet hierop aangepast zijn en dat spontane leerproces faciliteren.

User-centricity is daarom het grootste breekpunt met traditionele LMS’en. Die nemen al te vaak het administratieve luik als vertrekpunt en zien er gedateerd uit. Zoals Juliette Deny, directeur van Growth Engineering, het zegt:

If looking at your LMS gives you pangs of nostalgia for the web design of the nineties, it’s time that it evolved!”

Een stroom aan data, om het leren te finetunen

Data in traditionele LMS, wat stelt dat voor? Enkele standaardrapporten over wie welke cursus heeft gevolgd en misschien de bijhorende eindscore op de test. Next-gen-leerplatformen daarentegen werken voortdurend met een stroom aan inkomende data.

Hoe precies?

  • Om de link tussen leren en businessdoelstellingen helder te maken. Want is dat uiteindelijk niet het doel van leren? Om niet enkel het individu te ontwikkelen maar ook om de doelen van de organisatie te helpen bereiken?
  • Om via artificiële intelligentie en machine learning leertrajecten nog beter af te stemmen op de eindgebruiker. Dat wordt adaptief leren genoemd. Algoritmes worden gebruikt om de didactische leerinhoud en de noden van de medewerker te finetunen.
  • Om het platform naadloos te integreren met andere bedrijfsapplicaties. Gedaan met systemen die alles willen aanbieden. De toekomst ligt in integratie en data-uitwisseling tussen leerplatformen en content providers.

Meteen overschakelen, dan maar? Eerst even analyseren.

Dit klinkt misschien allemaal als rozengeur en maneschijn. Maar voor je enthousiast overschakelt, denk eraan:

  • Oude LMS’en zijn misschien te gefocust op de administratieve insteek, maar als dat in je bedrijf helemaal op punt staat is de omschakeling een grote investering.
  • Next-gen-platformen vallen an sich prijziger uit.
  • Alles hangt af van de behoeften van je bedrijf.
    • Zijn je cursisten hoofdzakelijk ouder en minder bezig met nieuwe technologie? Dan kan de omschakeling waarschijnlijk nog even wachten, tot de kinderziektes van next-genplatformen uitgeroeid zijn.
    • Heb je een jonger team? Dan motiveert de moderne interface hen ongetwijfeld wél om sneller en meer bij te leren.

Wat denk jij?

Kan je niet wachten om over te schakelen? Of blijf je liever bij je vertrouwde leeromgeving? Of ken je andere voorbeelden van topsystemen? Vertel het ons hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts