Evidence-based hr-tools voor beginners

Als hr-professional moet u zich almaar vaker verantwoorden voor uw personeels- en opleidingskeuzes. Is uw aanpak wel evidence-based? Hebt u de vakliteratuur doorgenomen? Kunt u harde cijfers voorleggen?

Natuurlijk: als er íémand bereid is om bij te leren, bent u het wel. Maar hoe onderscheidt u feiten van fictie? En welke hr-tools kiest u uit de veelheid die beschikbaar is op de markt?

Dit lijstje van goedkope, laagdrempelige én evidence-based hr-tools is alvast een goed begin.

Scherp uw kritische zin aan met CAT Manager

Aan wetenschappelijke onderzoeken rond management, consultancy en hr is er geen gebrek. Toch zit er ook heel veel kaf tussen het koren. Met de mobiele app CAT Manager haalt u dat er moeiteloos tussenuit.

Deze hr-tool stelt u een aantal vragen over de studie die voor u ligt. En vertelt u op basis van uw antwoorden hoe geloofwaardig die is. Gemakkelijker kan niet!

CAT Manager is beschikbaar op iTunes  en Google Play , voor maar 1,99 euro.

Verhoog de succeskansen van innovatie met INNDUCE.me

Het belang van innovatie hoeven we u vast niet meer uit te leggen. Toch blijft het een wat ongrijpbaar concept. Hoe stuur je het innovatieproces op een systematische manier, zodat het niet eeuwig blijft hangen in de ideeënfase?

Maak kennis met INNDUCE.me, een hr-tool die werd ontwikkeld door professor Frederik Anseel van de Universiteit Gent. Stuur uw medewerkers of kandidaten een uitnodiging voor een onlinesimulatietest over hun innovatieprofiel. Analyseer de resultaten en gebruik die om innovatieve dreamteams samen te stellen of specifieke coachingprogramma’s op te starten.

Test ondernemerszin met Hunchup

Ook deze hr-tool werd ontwikkeld door de Universiteit Gent en is nu al razend populair bij studenten. Zij testen hun ondernemerspotentieel  door zich in te leven in concrete uitdagingen. Op hun rapport staat hoe goed ze scoren op de drie ondernemersrollen: uitvinder, oprichter en ontwikkelaar.

Ondernemerschap wordt hoe langer hoe meer ook binnen bedrijven naar waarde geschat. Geef deze test daarom ook eens aan uw collega’s of kandidaten – en test zo hun intrapreneurschap.

Stel waterdichte functieprofielen op met de Beroepgps

Wilt u ook uw selectie- en functioneringsgesprekken evidence-based maken? En uw opleidingsdoelen wetenschappelijk onderbouwen? Gebruik dan de Beroepgps, een hr-tool op basis van onderzoek naar functieprofielen van uiteenlopende beroepen door de Cevora-studiedienst.

Scan uzelf en uw medewerkers met behulp van uitvoerige takenlijsten. Wat houdt de functie precies in? En welke vaardigheden zijn daarvoor nog onvoldoende ontwikkeld? Het antwoord op die vraag leidt u meteen naar de geschikte Cevora-opleiding.

Uw eigen hr-tools?

Hebt u de smaak te pakken? Dan bent u misschien klaar om zelf een evidence-based hr-tool te ontwikkelen. Op The VIGOR Unit  – een spin-off van de Universiteit Gent – vindt u daarvoor een schat aan informatie. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts