Leerdoelen formuleren

Door leerdoelen te formuleren bepaalt u vooraf welke kennis en vaardigheden een opleiding moet bijbrengen. Waarom leerdoelen formuleren? Eenvoudig: uw opleiding wordt anders een maat voor niets. U weet vooraf niet wat uw medewerker hoort te leren. En achteraf niet of hij het heeft geleerd.

Dwing uzelf en uw medewerkers dus om na te denken over de leerdoelstellingen. Dan komt u vanzelf terecht bij de juiste opleiding. Hulp nodig om leerdoelen te formuleren? Gebruik dan de leerdoelenmaker.

Lees hier drie goede redenen om leerdoelen te formuleren.

Leerdoelen formuleren om beter bij de les te blijven

U schrijft uw aankoper in voor de opleiding ‘Aankopen via internet’? Mooi zo! Maar wat wilt u dat hij daar leert? Hoe hij de laagste prijzen vindt? Wat de fiscale regels zijn? Of hoe hij zich beschermt tegen fraude?

Door leerdoelen te formuleren, weet uw medewerker waarop hij moet letten. Hij is beter voorbereid, extra gemotiveerd en haalt meer uit zijn opleiding.

Leerdoelen formuleren om leerresultaten te meten

Nog een voordeel van opleidingsdoelen: u evalueert er de opleiding mee. Gaat uw medewerker na zijn opleiding opnieuw aan de slag? Dan blijkt snel of hij zijn nieuwe vaardigheden kan toepassen. Tenminste, als u die vóóraf goed hebt vastgelegd.

Bepaal op voorhand waarom uw medewerker een opleiding moet volgen, wat hij daar moet leren en hoe hij dat zal vertalen naar de werkvloer. Alleen dan weet u achteraf of hij die leerdoelen ook heeft bereikt.

Leerdoelen formuleren om de juiste opleiding te vinden

Vindt u het moeilijk om leerdoelen te formuleren? Breek uw hoofd niet langer – gebruik de leerdoelenmaker. Puzzel met onze suggesties uw opleidingsdoelen samen – voor een waaier van functies. En krijg meteen een aantal suggesties voor Cevora-opleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts