Leerdoelen formuleren

Hanne Janssens

Contentmarketeer voor Cevora. Zoekt en deelt graag nieuwe inzichten en verhalen op het vlak van werkgeluk, HR, leercultuur, arbeidsmarkt en loopbaan.
Hanne Janssens
Leestijd: 1 minuut

Door leerdoelen te formuleren bepaal je vooraf welke kennis en vaardigheden een opleiding moet bijbrengen. Waarom leerdoelen formuleren? Eenvoudig: je opleiding wordt anders een maat voor niets. Je weet vooraf niet wat jouw medewerker hoort te leren. En achteraf niet of hij het heeft geleerd.

Dwing jezelf en je medewerkers dus om na te denken over de leerdoelstellingen. Dan kom je vanzelf terecht bij de juiste opleiding. Hulp nodig om leerdoelen te formuleren? Gebruik dan de leerdoelenmaker.

Lees hier drie goede redenen om leerdoelen te formuleren.

Leerdoelen formuleren om beter bij de les te blijven

Je schrijft je aankoper in voor de opleiding ‘Aankopen via internet’? Mooi zo! Maar wat wil je dat hij daar leert? Hoe hij de laagste prijzen vindt? Wat de fiscale regels zijn? Of hoe hij zich beschermt tegen fraude?

Door leerdoelen te formuleren, weet je medewerker waarop hij moet letten. Hij is beter voorbereid, extra gemotiveerd en haalt meer uit zijn opleiding.

Leerdoelen formuleren om leerresultaten te meten

Nog een voordeel van opleidingsdoelen: je evalueert er de opleiding mee. Gaat je medewerker na zijn opleiding opnieuw aan de slag? Dan blijkt snel of hij zijn nieuwe vaardigheden kan toepassen. Tenminste, als je die vóóraf goed hebt vastgelegd.

Bepaal op voorhand waarom je medewerker een opleiding moet volgen, wat hij daar moet leren en hoe hij dat zal vertalen naar de werkvloer. Alleen dan weet je achteraf of hij die leerdoelen ook heeft bereikt.

Leerdoelen formuleren om de juiste opleiding te vinden

Vind je het moeilijk om leerdoelen te formuleren? Breek je hoofd niet langer – gebruik de leerdoelenmaker. Puzzel met onze suggesties je opleidingsdoelen samen – voor een waaier van functies. En krijg meteen een aantal suggesties voor Cevora-opleidingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in

Gerelateerde posts