Mobile learning: laat u inspireren door deze voorbeelden

Leren kan ook buiten het klaslokaal. En het loont om korte leermomenten te spreiden in de tijd – en ze regelmatig te herhalen. Dat zijn de conclusies van onze kritische bespreking van microlearning.

De smartphone of tablet van uw medewerker is het ideale platform voor minileermomenten. Want mobile learning opent heel wat perspectieven. Maar hoe begint u eraan? Want u bent tenslotte L&D-verantwoordelijke, geen softwareontwikkelaar.

Daarom: vier kant-en-klare mobile learning-toepassingen waarmee u microlearning een boost geeft in uw organisatie.

Tinycards: zo eenvoudig kan mobile learning zijn

Duolingo is nog altijd de beste app om een nieuwe taal aan te leren. Van dezelfde makers is er nu Tinycards. Alles draait om flashcards die perfect passen op het schermpje van uw mobiele telefoon. Op elke kaart staat één leerzaam feit. Een quizje controleert of u dat hebt onthouden.

Download Tinycards, kies de topics waarover u meer wilt weten en leer spelenderwijs bij – waar en wanneer u wilt. Of maak uw eigen card deck en laat anderen meegenieten van uw kennis.

Snappico: uw dagelijkse portie mobile learning

Ook Snappico werkt met kaartjes: u ontvangt er elke dag een nieuw, over de topics waarover u wilt bijleren. Want leermomenten spreiden in de tijd, wérkt. Uw algemene kennis gaat er dus met sprongen op vooruit.

Een nadeel is wel dat u met Snappico zelf geen leermomenten voor uw collega’s kunt creëren. Maar daarvoor is er dan weer …

Quink: mobile learning op maat

Deze op-en-top Belgische start-up stuurt elke dag één leermoment uw richting uit. En dat in de vorm van een quiz, een poll, een brain snack, een filmpje, … Bewijst u uw kennis? Dan volgt er een beloning zoals een mop, een quote of een weetje.

Quink is heel interessant voor bedrijven. Want u maakt uw eigen leerinhoud aan, voor specifieke doelgroepen. Ideaal voor pre– en onboarding, compliance- en veiligheidstrainingen, enzovoort.

Knowledge Guru: spelenderwijs mobiel leren

Mobile learning en gamification: a match made in heaven. Dat bewijst Knowledge Guru. Deze game engine werkt ook op pc, maar maakt pas echt indruk op een mobiel toestel. Ook hier worden de leermomenten netjes gespreid in de tijd: elke dag een paar minuutjes gamen om snel en duurzaam bij te leren. Wij zijn fan!

Welk goed voorbeeld van mobile learning kent u zelf en wilt u delen met andere lezers? Vertel het ons hieronder in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts