Mobile learning: laat je inspireren door deze voorbeelden

Hanne Janssens

Contentmarketeer voor Cevora. Zoekt en deelt graag nieuwe inzichten en verhalen op het vlak van werkgeluk, HR, leercultuur, arbeidsmarkt en loopbaan.
Hanne Janssens
Leestijd: 2 minuten

Leren kan ook buiten het klaslokaal. En het loont om korte leermomenten te spreiden in de tijd – en ze regelmatig te herhalen. Dat zijn de conclusies van onze kritische bespreking van microlearning.

De smartphone of tablet van je medewerker is het ideale platform voor minileermomenten. Want mobile learning opent heel wat perspectieven. Maar hoe begin je eraan? Want je bent tenslotte L&D-verantwoordelijke, geen softwareontwikkelaar.

Daarom: vier kant-en-klare mobile learning-toepassingen waarmee je microlearning een boost geeft in jouw organisatie.

Tinycards: zo eenvoudig kan mobile learning zijn

Duolingo is nog altijd de beste app om een nieuwe taal aan te leren. Van dezelfde makers is er nu Tinycards. Alles draait om flashcards die perfect passen op het schermpje van uw mobiele telefoon. Op elke kaart staat één leerzaam feit. Een quizje controleert of je dat hebt onthouden.

Download Tinycards, kies de topics waarover je meer wil weten en leer spelenderwijs bij – waar en wanneer je wil. Of maak je eigen card deck en laat anderen meegenieten van je kennis.

Snappico: je dagelijkse portie mobile learning

Ook Snappico werkt met kaartjes: je ontvangt er elke dag een nieuw, over de topics waarover je wil bijleren. Want leermomenten spreiden in de tijd wérkt. Je algemene kennis gaat er dus met sprongen op vooruit.

Een nadeel is wel dat je met Snappico zelf geen leermomenten voor je collega’s kan creëren. Maar daarvoor is er dan weer …

Quink: mobile learning op maat

Deze op-en-top Belgische start-up stuurt elke dag één leermoment uw richting uit. En dat in de vorm van een quiz, een poll, een brain snack, een filmpje, … Bewijs je je kennis? Dan volgt er een beloning zoals een mop, een quote of een weetje.

Quink is heel interessant voor organisaties. Want je maakt je eigen leerinhoud aan, voor specifieke doelgroepen. Ideaal voor pre– en onboarding, compliance- en veiligheidstrainingen, enzovoort.

Knowledge Guru: spelenderwijs mobiel leren

Mobile learning en gamification: a match made in heaven. Dat bewijst Knowledge Guru. Deze game engine werkt ook op pc, maar maakt pas echt indruk op een mobiel toestel. Ook hier worden de leermomenten netjes gespreid in de tijd: elke dag een paar minuutjes gamen om snel en duurzaam bij te leren. Wij zijn fan!

Welk goed voorbeeld van mobile learning ken je zelf en wil je delen met andere lezers? Vertel het ons hieronder in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in

Gerelateerde posts