MOOCs: vul uw opleidingsplan aan met gratis topkwaliteit

Schotelde u uw medewerkers al eens een MOOC voor? Nee, dat is geen nieuw gerecht, wel de ideale – en doorgaans gratis – aanvulling op uw opleidingsplan.

MOOCs: Massive Open Online Courses

MOOC staat voor Massive Open Online Course. Wat dat juist betekent? Kort gezegd zijn MOOCs online opleidingen waarvoor iedereen zich mag inschrijven. Zo’n opleiding is meestal gratis, en barst van het interactief cursusmateriaal. U hoeft alleen maar te kiezen wanneer u tijd vrijmaakt om bij te leren. Wij selecteerden voor u een aantal interessante platformen.

MOOCs: daarom moet u ermee aan de slag

1. Uitgebreid en gevarieerd aanbod

MOOCs vindt u in alle soorten en maten. En over bijna elk denkbaar onderwerp. Buig u over thema’s als business, supply chain, computerwetenschappen, data science, enzovoort. Gebruik de MOOCs om u te verdiepen in uw eigen interesses, of bezorg uw collega’s de aanraders.

2. Gratis topkwaliteit binnen handbereik

MOOCs zijn doorgaans gratis, maar dat merkt u níét aan hun kwaliteit. Want die is top: de beste universiteiten bieden ze aan. U en uw medewerkers leren dus gratis bij van kwaliteitsvolle cursussen.

3. Gemotiveerde werknemers voor extra opleiding

Zijn MOOCs facultatief in uw organisatie? Geef uw medewerkers dan tijd om zo’n cursus deels tijdens de werkuren te voltooien. Dat doet wonderen voor hun motivatie: u trekt er ongetwijfeld enthousiaste deelnemers mee aan. En dat is een win-winsituatie: uw medewerkers krijgen de kans om zich te ontplooien. En daarvan plukt uw organisatie de vruchten.

4. Uw medewerkers behalen een gegeerd certificaat

Wilt u dat uw medewerkers een MOOC volledig voltooien? Laat hen er dan een volgen die hen een certificaat oplevert. Die incentive motiveert uw medewerkers om een tandje bij te zetten. Het enige wat uw organisatie hoeft te doen? De certificatiekosten betalen. Maar u krijgt er grondig opgeleide werknemers voor terug.

MOOCs: zelf aan de slag

MOOCs zijn nog niet zo bekend bij ons. Een aantal Belgische en Nederlandse universiteiten bieden ze in beperkte mate aan. Neemt u een kijkje op platformen als Udacity, Coursera en edX? Dan vindt u daar vast uw gading, want die zijn verbonden aan gerenommeerde universiteiten zoals Harvard en UCLA.

Zelf aan de slag met MOOCs? Bekijk deze vijf aanraders al eens:

  1. Supply Chain Management via edX: het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology creëerde een 48 weken durende MOOC-reeks over supply chain management. En die reeks is een succes, getuige de hoge ratings. U betaalt 180 dollar voor het volledige lessenpakket, maar krijgt er achteraf nog een certificaat bovenop.
  2. Master Algorithmic Programming Techniques via Coursera. Data science maakt een steeds belangrijker deel uit van het bedrijfsleven. Daarom is deze MOOC-reeks van UC San Diego een echte aanrader. Gratis? Nee, maar elke cursist ontvangt een certificaat op het einde van de reeks. En de prijs valt goed mee.
  3. Gamification via Coursera. Een van de populairste MOOCs. In deze MOOC vertelt Kevin Werbach u alles over gamification: ideaal voor wie er eindelijk ook zelf mee aan de slag wil.
  4. Leaders of Learning via edX: krijg toegang tot de laatste inzichten over leadership en het leren van de toekomst. Deze MOOC van Harvard geeft u alle tools in handen om zelf bij te dragen aan de toekomst van het leren.
  5. Blended Learning Essentials via FutureLearn. Blended leren, ooit al van gehoord? Na deze opleiding weet u er alles over. De insteek is eerder gericht op het onderwijs, maar gemakkelijk toe te passen op leren in uw bedrijf.

Zijn MOOCs nog een brug te ver voor uw organisatie? Blader dan eens door ons opleidingsaanbod.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts