Nieuw gedrag aanleren: net zo ‘eenvoudig’ als leren vliegen

Het ultieme doel van elke opleiding? Nieuwe gewoonten oppikken en oude afzweren. Onmogelijk, zeggen sommigen. Ingesleten patronen afleren, is net zo utopisch als leren vliegen als een vogel.

Welnu, u kúnt leren vliegen als een vogel. Tenminste volgens de handleiding van Douglas Adams, schrijver van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Om te lachen, natuurlijk. Toch zit er een kern van waarheid in. Wij distilleerden er vier opleidingsprincipes uit.

1.  Ga ervoor omdat u het echt wilt

“All it requires is simply the ability to throw yourself forward with all your weight, and the willingness not to mind that it is going to hurt.

Volgt iemand een opleiding omdat zijn hr-manager dat vraagt? Omdat hij er nu eenmaal recht op heeft? Of omdat hij graag eens een dagje niet aan zijn bureau zit? Reken dan niet op succes. Alleen wie wil veranderen, zal dat op termijn ook doen, zonder angst voor de obstakels op zijn weg. Maar mét geloof in zijn eigen mogelijkheden.

2. Durf te falen (en herhalen)

“It’s no good deliberately intending to miss the ground because you won’t.”

Waarom opleidingen vaak niet het gewenste resultaat opleveren? Medewerkers leren de theorie, testen die één keer in de praktijk, gaan op hun gezicht en … proberen het nooit meer opnieuw.

Nochtans is falen een essentieel onderdeel van elk leerproces. Bied uw collega’s een veilige omgeving en stimuleer hen om oefensituaties en feedback op te zoeken. Crashen ze daarbij? Juich dat toe als een kans om te leren. Alleen dan zijn ze klaar om hun nieuwe gedrag succesvol toe te passen wanneer het er echt toe doet.

3. Verleg de focus van theorie naar praktijk

“There are private clubs you can join which help you achieve all-important moments of distraction. They hire people with surprising bodies or opinions to leap out from behind bushes and exhibit and/or explain them at critical moments.”

Volgens de handleiding van Douglas Adams leert iemand vliegen omdat hij wordt ‘afgeleid’: zoveel oefent dat het een automatisme wordt.

Cevora kan zo’n ‘private club’ zijn die kennis ombuigt naar ervaringen. Docenten leggen de basisprincipes uit, simuleren situaties en geven feedback tijdens de oefenperiode. Uw medewerker wordt afgeleid van wat hij precies wilde leren en focust op de toepassing ervan in zijn dagelijkse realiteit.

4. Vertrouw nu op uw reflex

“When you have done this a few times you will find the moment of distraction rapidly easier and easier to achieve.”

Na voldoende oefening gebeurt het wonder: de werknemer stelt het nieuwe gedrag onbewust. Hij hoeft er niet meer bij na te denken, het werd een stuk van zichzelf. En kijk … hij vliegt!

In ieder geval, wat uw opleidingsprobleem ook is: don’t panic! Stel liever uw vraag bij de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts