Onthaal nieuwe medewerkers

Een goed begin is het halve werk. Onthaal nieuwe medewerkers daarom efficiënt en hartelijk in uw bedrijf. Het resultaat? Ze voelen zich beter in hun vel, vinden meteen hun weg en draaien productief mee vanaf dag één.

Het onthaal van nieuwe medewerkers gebeurt vaak door een peter of meter, met een onthaalbrochure of tijdens een welkomstdrankje. Op zoek naar iets originelers? Verdiep u in deze inspirerende voorbeelden.

Onthaal nieuwe medewerkers met een fotostrip

Herinnert u zich uw eerste werkdag nog? Onwennig drentelend bij de receptie. Vruchteloos op zoek naar de koffiemachine. Had u niet beter uw eigen lunch meegebracht? En hoe ziet uw teamleader er eigenlijk uit?

Verlos uw nieuwe collega’s van die stresserende onzekerheid. Toon ze hoe hun eerste dag zal verlopen.

Stuur ze een fotostrip van hun eerste werkdag – bijvoorbeeld via een sociaal medium als Pinterest. Uw nieuwelingen:

  • hebben een tastbaar beeld van het reilen en zeilen in uw bedrijf
  • verschijnen rustiger aan de start
  • geven al hun aandacht aan de inhoud van hun nieuwe job

Hier ziet u een voorbeeld van zo’n digitale fotostrip.

Onthaal nieuwe medewerkers: een teamevent!

“Jij bent de nieuwe dossierbeheerder? Oei … ik weet nergens van.”

Niets erger op uw eerste werkdag dan het gevoel dat ze niet op u zitten te wachten. Daarom: verwittig al uw collega’s tijdig van de komst van een nieuwe medewerker. Laat hen zichzelf voorstellen. Fysiek, op papier of … met een dansje .

Onthaaladministratie: kort en goed

Gegevens voor loonadministratie doorgeven, e-mailadres activeren, arbeidsreglement aanvaarden … bij het onthaal van nieuwe medewerkers komen heel wat paperassen kijken. Ook hier geldt: u en uw nieuwe medewerker kunnen die tijd beter besteden.

Gelukkig digitaliseert en automatiseert u heel eenvoudig die papierwinkel. Bijvoorbeeld met een onlinetool zoals deze. Vul uw naam in. Onmiddellijk worden collega’s verwittigd dat zij u moeten onthalen. Aan het einde krijgt u een mail om te bevestigen dat u een goed onthaal gekregen hebt.

Wat zijn uw tips voor het onthaal van nieuwe medewerkers? En wat zou u nog beter willen doen? Vertel het ons hieronder meteen. Dan bundelen we die ideeën in een nieuwe blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts