Planet Talent: van elke topstarter een ambassadeur van het bedrijf maken

Hanne Janssens

Contentmarketeer voor Cevora. Zoekt en deelt graag nieuwe inzichten en verhalen op het vlak van werkgeluk, HR, leercultuur, arbeidsmarkt en loopbaan.
Hanne Janssens
Leestijd: 2 minuten

Hoe oursource je startende ICT-, sales- en managementprofielen en zorg je er tegelijk voor dat ze zich deel blijven voelen van jouw community? Planet Talent, dat young potentials voor een langere periode aan bedrijven koppelt, vond het antwoord op die vraag in de employee experience 

Hr-manager Tina Hanskens: We werven pas afgestudeerde sales-, management- en technologieprofielen aan en plaatsen hen vervolgens bij onze klanten. Die hoeven dus niet zelf te investeren in rekruteringselectie of opleiding. We stomen onze zogeheten topstarters namelijk klaar voor het bedrijfsleven met een uitgebreid traineeship. Dat bestaat uit persoonlijke coaching, workshops en bootcamps. Op termijn kan de klant de jonge medewerker zelf in dienst nemen. 

Persoonlijk trainingsprogramma 

Tina Hanskens is al acht jaar aan de slag bij Planet Talent. Na rollen als recruiter en coach stippelt ze vandaag als hr-manager mee de employee journey uit voor de topstartersGroei en ontwikkeling staan hierbij centraal: “Elke nieuwkomer krijgt op zijn eerste werkdag een persoonlijke coach. Die zit geregeld met zijn pupil samen rond zijn individuele leerdoelstellingen en hoe hij die kan bereiken. Elke starter heeft een persoonlijk opleidingsbudget dat hij samen met de coach beheert. 

Vergeet niet dat onze topstarters recht van de schoolbanken komen. Het bedrijfsleven is voor hen dus nog een onbekende wereld. Soms moeten ze nog een aantal soft skills bijschaven: samenwerken in teamverband, timemanagement, stressbestendigheid, overtuigingskracht … Tijdens de coaching komen dus ook allerhande praktische zaken komen aan bod, zoals: hoe bereid je efficiënt een meeting voor? Of: hoe breng je een lastige boodschap? 

Inzetten op communitygevoel 

Naast het leertraject staat communitybuilding centraal in de employee journey. Want hoewel de starters geoutsourcet worden, moeten ze zich in de eerste plaats betrokken voelen bij Planet Talent.  

Tina: “We organiseren allerhande events om de community rond Planet Talent te versterken. Tijdens onze maandelijkse Lab Cafés, bijvoorbeeld, koppelen we een learningsessie aan een informeel netwerkingmoment. Zo leren de topstarters elkaar beter kennen en kunnen ze ervaringen uitwisselen. 

Cruciaal is dat ze zich gelukkig en gemotiveerd voelen”, besluit de hr-managerEn dat ze Planet Talent als hun werkgever blijven beschouwen, ook al zijn ze aan de slag bij een van onze klanten. Van iedere topstarter een Planet Talent-ambassadeur maken, dat is de toetssteen van elke hr-actie. 


Wil je werk maken van de employee experience binnen jouw organisatie? In deze whitepaper reiken we de ingrediënten aan: inzichten, tools én tips om je skills bij te spijkeren. 


Over Tina Hanskens 

Tina studeerde af als agoog en sportmanager. Haar carrière bij Planet Talent startte 8 jaar geleden. Na rollen als recruiter en coach van topstarters is ze vandaag hr-manager bij het consultancybedrijf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in

Gerelateerde posts