Serious games verrijken uw opleidingen

Een serious game … kán dat wel? Games zijn toch geestdodende tijdvreters die ons afleiden van ernstige dingen – zoals studeren of werken? Nee hoor! De game en gamers werden volwassen. Serious games geven een opwindende nieuwe dimensie aan het leerproces. En u hoeft er geen programmeur voor te zijn.

Serious games zijn geen kinderspel

Twee zeventigjarige dames zitten aan een tafeltje in een café. Hun dame blanche is al op – toch wisselen ze geen woord. Hun ogen zijn strak gericht op hun eigen smartphone: op Candy Crush.

Verbaasd? Dan is het tijd om uw verwachtingspatroon bij te stellen. Wist u dat:

  • de gemiddelde gamer 35 jaar oud is?
  • de man-vrouwverhouding onder de gamers niet schever is dan 60-40?
  • een kwart van de 50-plussers zich al eens aan een game waagt?

De typische gamer is dus géén puberende jongen. Toch is dat beeld springlevend bij veel bedrijven. Daardoor aarzelen ze om games te integreren in hun opleidingen.

“Onze mensen zijn toch geen pubers?”

Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

De bewezen efficiëntie van serious games

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze hilarische TEDx-talk  van expert Karl Kapp. De educatieve troeven van games zijn al lang bewezen:

  • Ze creëren een plezierige, veilige omgeving waarin je je probleemoplossend vermogen aanscherpt.
  • Ze geven je instantfeedback, waardoor je vaardigheden sneller onder de knie krijgt.
  • Ze bieden iedere cursist de kans om een leertraject op maat te volgen.

Serious games: goedkoper dan u denkt

De educatieve voordelen van serious games zijn zo klaar als een klontje. Maar wat is het prijskaartje? Toegegeven: de ontwikkeling van een game from scratch is een dure aangelegenheid. Net daarom sloegen Howest, Winston Wolfe, IPV en VFU-FFi de handen in elkaar voor een gratis, laagdrempelig gameplatform.

Op ESF Game On maakt u – zonder voorkennis – een eigen minigame. U vertrekt dan van een bestaande game. En voegt de vragen en antwoorden toe die u wilt voorleggen aan de deelnemers. Gebruik het resultaat als teaser voor uw opleiding, om op het einde alles nog eens op te frissen, … wat u maar wilt! Wedden dat iedereen onder de indruk is?

Speel meteen het demospel en ga daarna zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts