Starten met e-learning: tien tips

Hanne Janssens

Contentmarketeer voor Cevora. Zoekt en deelt graag nieuwe inzichten en verhalen op het vlak van werkgeluk, HR, leercultuur, arbeidsmarkt en loopbaan.
Hanne Janssens
Leestijd: 3 minuten

Denk je eraan om te starten met e-learning in je organisatie? Dan ga je beter niet over één nacht ijs. Deze tien tips zetten u op de goeie weg:

1. Onderzoek of je organisatie openstaat voor e-learning

Om een nieuwe leermethode succesvol in te voeren heb je tijd, ondersteuning en middelen nodig. En daarvoor is de ‘buy-in’ van je management cruciaal. Probeer hen dus warm te maken voor je initiatief. Meer flexibiliteit, meer maatwerk, minder verspilling van tijd. Zijn dat argumenten die jouw management kunnen overtuigen?

2. Geef e-learning een plek in de globale leerstrategie

Ontwikkelde je samen met je HR-collega’s een globaal leerplan? Denk er dan aan e-learning in je tactieken in te passen. Zo blijft je leerplan evenwichtig en doeltreffend. Weet dat e-learningopleidingen de grootste impact hebben als ze ingebed zijn in een traject met klassikale opleidingen.

3. Stel een strijdplan op: wat zijn de moeilijkheden van e-learning?

E-learning heeft heel wat voordelen, maar hou ook rekening met mogelijke obstakels. Denk na over praktische problemen: wat doe je als de technologie niet werkt? Of als je medewerkers geen tijd hebben? Wat als medewerkers vanop hun werkplek geen toegang hebben tot het internet?

Lijst op hoe je zulke situaties zal aanpakken, en toets regelmatig af. Zo pak je eventuele moeilijkheden doeltreffend aan.

4. Stuur de verwachtingen over e-learning bij

Informeer je medewerkers uitgebreid over het doel én de beperkingen van e-learning. Zo krijgen zij de juiste verwachtingen en wijzen alle neuzen in dezelfde richting.

5. Bekijk of je zelf content creëert of uit een bestaand aanbod kiest

Vraag jezelf af welke klassikale trainingen je moet omvormen naar een digitale versie. Want soms volstaan ze – of zijn ze zelfs doeltreffender. Als je louter kennis wil overdragen, dan is e-learning op zich voldoende. Moeten je collega’s ook vaardigheden inoefenen of attitudes veranderen, dan is e-learning best onderdeel van een breder traject.

Heb je geen tijd, geld of inspiratie om onlinetrainingen te creëren? Kies dan voor bestaande e-learningmodules. Zowel Cevora als VDAB hebben een ruim aanbod. Je bent zeker van kwaliteit, want hun modules bewezen hun nut ruimschoots.

6. Bedenk vooraf hoe je het succes van je e-learningmodules zal meten

Blijkt e-learning een succes in jouw organisatie? Prima! Maar hoe meet je dat succes? Controleer je de scores van een getimede eindtest? Of bekijk je hoeveel je bespaart op tijd en middelen? Wat je ook kiest, ga op voorhand na welke informatie je nodig hebt en hoe je die verzamelt.

7. Zorg dat de technologie tegemoetkomt aan de noden van je medewerkers

Zorg dat je e-learningtoepassingen zijn aangepast aan je medewerkers. Bekijk de technologie die je aanbiedt daarom ook vanuit hun standpunt. Dikwijls ontdek je zo belangrijke details die het leerproces onnodig bemoeilijken. Pak je die aan? Dan verloopt e-learning vlot en zonder wrevel.

8. Zorg dat de e-learningmodules relevant zijn

Tijd besteden aan een cursus die jouw niets opbrengt? Daarvoor haal je je neus op. En dat geldt ook voor je medewerkers. Let er daarom op dat de content en de modules die je aanbiedt, relevant zijn. Dat doet wonderen voor hun motivatie!

9. Stel voldoende tijd en de juiste middelen beschikbaar

Bij een klassikale opleiding krijgen je medewerkers tijd vrij van hun dagtaak. Maar hoe pak je dat aan bij digitale cursussen? Bedenk vooraf wanneer je tijd voorziet voor e-learning: tijdens of na de uren? Denk ook na over eventuele compensaties en bepaal of je apparatuur van het bedrijf ter beschikking stelt.

10. Ga na of je e-learning verplicht of facultatief maakt

E-learning vrijblijvend aanbieden heeft als voordeel dat wie deelneemt, oprecht geïnteresseerd is. Verplicht je e-learning? Dan zijn je medewerkers niet altijd gemotiveerd. Tenzij je rekening houdt met deze tips.

Kriebelt het om te starten met e-learning? Blader dan eens door ons e-learningaanbod.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in

Gerelateerde posts