Uw opleiding evalueren? Stel de juiste vragen en krijg écht nuttige antwoorden.

De laatste stap van elke opleiding? Het evalueren van de docent, de leerstof en de locatie. Zo weet u of uw investering iets opleverde, toch? Pak het dan wel slim aan. Anders blijft u steken in algemeenheden die u helemaal niets bijbrengen.

Opleiding evalueren? Wees concreet én relevant!

  • “Het was interessant.”
  • “De docent was soms grappig.”
  • “Ik ben er vlot geraakt.”
  • “De broodjes waren lekker.”

Als een zesjarige over zijn eerste schooldag … Zo klinken mensen als je hen vraagt om hun opleiding te evalueren. En dat is niet hun schuld. Want stelt u algemene vragen? Verwacht dan geen concrete antwoorden.

Stel ook de juiste vragen. “Lag er genoeg tomaat op de broodjes gezond?”, is bijvoorbeeld een erg concrete vraag. Maar geen nuttige. Peil met uw evaluaties naar relevante informatie over de meerwaarde van de opleiding.

Voorbeeldvragen voor opleidingsevaluaties

Hoe herkent u goede evaluatievragen? Simpel: ze helpen om uw opleidingsbeleid bij te sturen. Vraag uw collega’s bijvoorbeeld of ze hun opleiding hebben besproken met hun leidinggevende. En of ze hun nieuwe kennis al hebben toegepast. Is daar nog werk aan de winkel? Wel dan … aan de slag!

Meer voorbeeldvragen? Die vindt u in dit document.

Tip: opleiding evalueren door kennis te toetsen

Hoe weet u of een opleiding resultaat heeft gehad? Simpel: vraag uw collega’s om te vertellen wat ze hebben geleerd. En om dat te delen met hun collega’s.

Een evaluatie als examen dus? Ja, maar het hoeft niet zo ‘schools’. Vraag hen om iets te posten op een interne blog. Een paar slides, een lijstje met tips of een filmpje … alles kan. Kijk maar eens naar dit voorbeeld in WordPress. En ga daarna vooral zelf aan de slag. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts