Vijf gratis serious games die u moet testen

Klinken termen als serious games en gamification u al bekend in de oren? Dan is het tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Cevora stelde voor u een lijst samen met vijf originele serious games. En ze zijn nog gratis ook.

Serious game #1 – Ribbon Hero 2: word een Office-expert

Mist u Clippy, het behulpzame Office-paperclipje, ook in uw nieuwe Office-versie? Dan is Ribbon Hero 2 iets voor u. Ribbon Hero is een serious game waarin Clippy u vlot met zijn opvolger leert werken, het Office-lint.

In het spel maakt Clippy een reis door de tijd. Tijdens zijn queeste daagt hij u uit om een aantal oefeningen met het lint tot een goed einde te brengen. Slaagt u daarin? Dan belandt u in een volgend level met moeilijkere opdrachten.

Het spel beperkt zich niet tot Microsoft Word, maar speelt zich ook af in andere Office-toepassingen – zoals Excel, PowerPoint en Outlook. Speelt u het uit? Dan heeft Office nagenoeg geen geheimen meer voor u.

Zelf ook een Ribbon Hero worden? Installeer de plug-in van het spel dan in uw Office-omgeving. Let er wel op dat Ribbon Hero alleen compatibel is met Office 2003 en 2007.

Serious game #2 – Duolingo: vul uw taaltraining aan

Duolingo is niet meteen een serious game, maar wel een uitstekend – en gratis – voorbeeld van gamification. Opzet van het programma? Spelenderwijs een taal leren. Gamingelementen zoals levels, punten en badges dagen u constant uit om uw grenzen te verleggen. Zo blijft u gemotiveerd om uw studie voort te zetten.

Of u alleen met behulp van Duolingo een taal vloeiend zult leren spreken? Dat betwijfelen we. Daarvoor is het programma net iets te beperkt. Toch is het de ideale aanvulling op een formele taaltraining en daarom zeker het testen waard.

Serious game #3 – Codeacademy: leer programmeren als een pro

Programmeren moeilijk? Níét met Codeacademy. Met deze serious game leert u online de basis van HTML en CSS. Ideaal voor IT-leken; zéker nu IT-vaardigheden alsmaar belangrijker worden in de professionele wereld.

Codeacademy werkt met punten, badges en missies die u moet volbrengen. Een van de eerste opdrachten? De homepage van AirBnB nabouwen. Uitdagend? Zeker weten. Maar u steekt er vooral veel van op. Reden genoeg om er een account aan te maken!

Serious game #4 – Crisis: schaaf uw economische kennis bij

Wist u dat er ook serious boardgames bestaan? Crisis, een project van Kickstarter, is zo’n spel. Doel: inzicht krijgen in economische sleutelbegrippen. Opzet van het spel? U speelt een investeerder die bedrijven in crisistijden erbovenop helpt. Hoe u dat doet? Door mensen aan te werven, de goederenproductie te regelen en kapitaal op te halen. Niet zo eenvoudig als het lijkt!

Meer weten over het spel? Bekijk het hilarische filmpje op de website van Kickstarter.

Serious game #5 – Knack-games: spelen tijdens het solliciteren

Zit u te gamen tijdens een sollicitatiegesprek? Dan verkleinen uw kansen op die nieuwe job drastisch. Tenzij uw toekomstige werkgever zijn oordeel baseert op de scores van Knack-games.

Knack-games zijn spellen die iemands talenten en competenties in kaart brengen. Hoe ze dat doen? Door te kijken naar uw gedrag tijdens het spelen.

Onmogelijk, denkt u? Het spel bewijst het tegendeel. De software analyseert microgedragingen: hoelang u aarzelt voor u beslist, welke delen van het scherm u aanraakt, welke bewegingen u maakt, enzovoort. Het resultaat is een lijst van knacks (vaardigheden) die uw competenties duidelijk weergeven.

Benieuwd? De Knack-app is er al voor Android en iOs.

Nog niet helemaal overtuigd van serious games? Lees de voordelen er nog eens op na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts