Vijf redenen om alternerend leren te introduceren in uw bedrijf

Overweegt u om studenten de mogelijkheid te geven om afwisselend met de theoretische lessen in de klas, ervaring op te doen op een stageplaats in uw bedrijf? Maar twijfelt u nog aan de doeltreffendheid van alternerend leren? Deze vijf troeven trekken u over de streep!

1. Alternerend leren: trek jonge, gemotiveerde medewerkers aan

Door alternerend leren mogelijk te maken in uw organisatie, geeft u jonge studenten een duw in de rug. Door de theoretische elementen rechtstreeks in de praktijk om te zetten, dompelt u hen meteen onder in uw werkomgeving. En meer nog: ze willen zichzelf koste wat het kost bewijzen. De ideale cocktail voor een succesvolle ervaring: een goed onthaal en begeleiding door uw bedrijf en een onmiskenbare motivatie van de jongere!

2. Alternerend leren: toon waardering voor de ervaring van uw medewerkers

Wijst u de student een peter of mentor toe in het alternerend traject? Dan erkent u zo dat u die werknemer vertrouwt en hem de nodige ervaring toeschrijft. Een jongere persoon helpen opleiden en kennis overbrengen, is een extra motivatie voor de werknemer. U stelt hem zo ook centraal in uw organisatie. Omdat u benadrukt:

“Ik vertrouw erop dat jij met jouw expertise van deze persoon een expert zult maken.”

3. Alternerend leren: laat kennisuitwisseling en sociale interactie vlotter verlopen

Een ervaren werknemer inzetten voor de opleiding van een student heeft ook voordelen voor uw bedrijf in zijn geheel. Verschillende generaties worden namelijk ‘gedwongen’ om samen te werken, met alle voordelen van dien: motivatie, uitwisseling, communicatie, … Resultaat? Ervaren werknemers denken voor zichzelf na waar hun talenten zitten. Bovendien gaan ze heel wat van hun kennis heel expliciet maken en delen.  Een geschenk uit de hemel voor extra motivatie, kennisdeling en integratie!

4. Alternerend leren: zorg zelf voor een goede match

Wanneer u een jongere in uw bedrijf welkom heet voor een alternerend leertraject, kneedt u hem naar uw noden. En rekruteert u hem nadien ook? Dan matcht hij perfect met wat u zoekt. U hebt hem immers opgeleid binnen uw eigen structuur, met úw machines en door úw werknemers. Een leermethode die beter is aangepast aan uw realiteit? Ondenkbaar!

5. Alternerend leren: draag bij aan jongerentewerkstelling

Rekruteert u een jonge medewerker? Dan draagt u uw steentje bij aan een sociaal probleem. U helpt jongeren om ervaring op te doen, nét dat wat ze nog nodig hebben in hun zoektocht naar een job. In zekere zin helpt uw bedrijf zo om de werkloosheidsgraad bij jongeren naar beneden te halen. Een meer dan positief signaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts