Zó verhoogt u de impact van uw opleidingen

U besteedt heel wat tijd en geld aan de opleiding van uw medewerkers. En terecht! Maar weet u of die werkelijk iets opbrengen? Meet u de ROI? Lees hier hoe u het rendement en de impact van uw opleidingen verhoogt en download meteen onze handige infographic.

Vooraf: bepaal uw opleidingsdoelen

Stel: uw receptionist wil een cursus Frans volgen. Wat verwacht u daar dan van? Dat hij daarna Franstalige klanten beleefd begroet? Dat hij hen correct doorverwijst naar een tweetalige collega? Of dat hij hen van a tot z verder helpt? En hébt u eigenlijk wel Franstalige klanten?

Zonder een antwoord op die vragen, heeft die opleiding geen zin. Bepaal altijd heel precies de meerwaarde van een opleiding voor uw bedrijf. Die vertaalt u samen met uw collega én zijn leidinggevende naar concrete opleidingsdoelen. En deelt u ook met de trainer.

Achteraf: evaluatie van de opleiding

Komt uw medewerker terug van zijn opleiding? Vraag hem dan wat hij heeft geleerd. En hoe hij daarmee zijn huidige job vergemakkelijkt. Laat hem een actieplan opstellen met de concrete stappen om zijn nieuwe kennis in de praktijk te brengen.

Grijp ook terug naar de opleidingsdoelen: slaagde uw medewerker glansrijk? Of zijn er extra trainingen nodig? Evalueer niet alleen de opleiding maar ook maar ook de manier waarop u ze hebt georganiseerd. Zo maakt u betere keuzes in de toekomst.

Nog één gouden tip om het rendement van uw opleidingen te verhogen: moedig uw medewerkers aan om hun nieuwe kennis te delen met hun collega’s. Zo vermenigvuldigt u uw investering moeiteloos!

Deze infographic zet het allemaal nog eens op een rijtje. Liever meteen aan de slag? Blader alvast door onze opleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LEERNIEUWS IN UW MAILBOX

U vindt Lerenmetresultaat.be een leuke bron van inspiratie? Maar u wilt graag nog meer lezen over het organiseren van opleidingen? Of u wilt onze Cevora-opleidingen beter leren kennen? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gerelateerde posts